Fönstermarkis

Fönstermarkiser

Fönstermarkiser är bra på väldigt många sätt. De är snygga,  ger huset ett stort estetiskt lyft och ni kan välja bland hundratals olika vävar och flera olika stativfärger för att få den perfekta kombination till just ert hus. Alla våra fönstermarkiser produceras efter era mått och era val. 

En annan fördel är att huset inte blir lika uppvärmt under de hetaste sommardagarna. Med fönstermarkiser kan man uppnå en avskärmningsfaktor på 50-95% vilket gör att inomhusklimatet blir mycket bättre. Ett effektivt solskydd bidrar med att sänka energiförbrukningen eftersom kylanläggningen inte behöver arbeta lika hårt, både plånboken och miljön kommer att tacka er för det.

Kontakta oss gärna för rådgivning av modell.

Fönstermarkiser

Fallarmsmarkis

Fallarmsmarkiser är som namnet antyder markiser där armarna faller när markisen fälls ut och in. Det är en klassisk modell som skapar bra solavskärmning samtidigt som man även kan se ut genom fönstret. 

Styrning

Motor med fjärrkontroll eller app-styrning. Markisband utvändigt eller invändigt. 

Färgval

Det finns en mängd olika färgval både på tyget och på markisen.

Leverantörer

Vi jobbar med marknadsledande leverantörer av högsta kvalitet. 

markilux 730

En stor och robust kassettmarkis som skyddar tyget. Klassiskt utseende med fallarmar som via gastryckfjädrar sträcker ut duken i en vinkel på upp till 140 grader mot fönstret. Fallprofilen med fjäderassisterad stängningsmekanism stänger markisen plant under kassetten. Teleskopiska stolpar finns som tillval för montering på balkonger.

Maxbredd: 700cm

Maxhöjd: 150cm

Teknisk information (PDF)


Fönstermarkis Styra F420

StyRa F420

En kraftigare fönstermarkis med halvkassett som är konstruerad för att passa olika byggnader som till exempel butiker, kontor eller radhus. Kan manövreras med utvändigt eller invändigt bandreglage, utvändig vev eller motor. Stativet går att få i silver, vitt eller svart som standard. Mot tillägg kan ytterligare färger fås. En kappa i fronten är valfri.

Maxbredd: 700cm

Maxhöjd: 120cm

Teknisk information (PDF)

Fönstermarkis Styra f320

StyRa F320

En storsäljare bland fönstermarkiser som är försedd med en modern design på kassett och front. Denna fönstermarkis är en prisvärd, kompakt och stilren som passar de flesta byggnader. F320 har en elegant aluminiumkassett som skyddar markisduken mot regn och smuts. En kappa i fronten är valfri.

Maxbredd: 320cm

Maxhöjd: 100cm

Teknisk information (PDF)

Vill du ha ett prisförslag?

Offertförfrågan
StyRa F450 fönstermarkis

StyRa F450 

En klassisk kassettmarkis med kraftigare frontprofil och armar för användning i mer utsatta lägen.

Kan manövreras med utvändigt eller invändigt bandreglage, utvändig vev eller motor.

Monteras med väggkonsol.

Maxbredd: 700cm

Maxhöjd: 140cm

Teknisk information (PDF)


StyRa F520 Fönstermarkiser

StyRa F520

En kraftig fönstermarkis med kassett som är konstruerad för att passa de flesta byggnader, till exempel butiker och skolor.

Kan manövreras med utvändigt eller invändigt bandreglage, utvändig vev eller motor där motorn kan styras via radio eller strömställare.

Monteras med vägg eller takkonsol.

Maxbredd: 700cm

Maxhöjd: 140cm

Teknisk information (PDF)

FÖNSTERMARKISER

Markisolett, triangelmarkis & korgmarkis


Markilux 740 Markisolette

markilux 740

Markisoletter är en blandning av en vertikalmarkis (screenmarkis) och fallarmsmarkis (fönstermarkis). Optimala för byggnader med höga fönster då produkten först går rakt ner för att vid önskat läge falla ut som en fallarmsmarkis. Detta ger maximal solavskärmning. Denna modell säljs nästan uteslutande med motor men går att få med vev vid behov.

Maxbredd: 300cm

Maxhöjd: 300cm

Teknisk information (PDF)


Markilux 893 Takmarkis

markilux 893

markilux 893 specialanpassas efter dina triangulära takfönster. Markisen kan placeras på insidan eller utsidan, vertikalt, horisontellt eller med en viss vinkel. markilux 893 kan även styras med fjärrkontroll och motor för optimal användarupplevelse.

Den går även att få med ljus och vindsensor som upptäcker förändringar i vädret och reagerar sedan automatiskt.

Maxbredd: 400cm

Maxhöjd: 500cm

Teknisk information (PDF)

Styra korgmarkis k200

StyRa Korgmarkis K200

Korgmarkiser är klassiska markiser som passar perfekt för butiker och restauranger men även hemmet. Vi har många olika tyger och typer att välja på. Det går även att via tillägg få tryck på tyget.

Maxbredd: 600cm

Maxhöjd: 160cm

Teknisk information (PDF)