SORTIMENT

Produkter

Terrassmarkis

Terassmarkiser

En terrassmarkis är bland det bästa ni kan ha till uteplatsen. Den bildar ett väldigt effektivt solskydd som låter er njuta ännu mer av den korta sommaren, och när det duggregnar fungerar markisen även som ett effektivt regnskydd.

För att maximera njutningen ytterligare kan ni även beställa värmare som monteras på markisen så att ni kan umgås och ha trevligt på uteplatsen ända in i småtimmarna. 

Det finns även mycket annat att ha till markisen, motor & kontroll, sol & vindsensor, vindskakssensor och mycket mer. 

Vi har tre olika typer av terrassmarkiser; helkassettmarkiser, halvkassettmarkiser och öppna markiser.

 •  Maxbredd: obegränsad
 • Motor/vev
Pergola markis

Pergolamarkiser

Pergolamarkiser eller fristående markiser, är den perfekta lösningen för att täcka stora uteplatser. Pergolamarkisens konstruktion består av en kassett som är fäst i väggen, där det på vardera kant går ut skenor där väven går ut och in. I framkanten av skenorna finns stödben som fästs i marken. Vid infällt läge står endast ramen kvar och vid utfällt läge blir det en stadig och maffig solskyddskonstruktion som tål de hårdaste vindarna.

Även om stommen är nätt & diskret kan en ensam pergolamarkis täcka upp till 49 kvadratmeter, och om inte det skulle räcka kan man enkelt seriekoppla flera pergolas för att täcka större ytor. Den stabila konstruktionen skyddar mot både sol och väder samtidigt som den är väldigt snygg och med ett enkelt knapptryck skapar du många nya sittplatser. 

Pergolamarkiser manövreras alltid med motor och går även att få med rullgardin i fronten, sidomarkiser, belysning, infravärmare med mera. 

 • Maxbredd: obegränsad
 • Motoriserad 
Fönstermarkis

Fönstermarkiser

Fönstermarkiser är bra på väldigt många sätt. De är snygga,  ger huset ett stort estetiskt lyft och ni kan välja bland hundratals olika vävar och flera olika stativfärger för att få den perfekta kombination till just ert hus. Alla våra fönstermarkiser produceras efter era mått och era val. 

En annan fördel är att huset inte blir lika uppvärmt under de hetaste sommardagarna. Med fönstermarkiser kan man uppnå en avskärmningsfaktor på 50-95% vilket gör att inomhusklimatet blir mycket bättre. Ett effektivt solskydd bidrar med att sänka energiförbrukningen eftersom kylanläggningen inte behöver arbeta lika hårt, både plånboken och miljön kommer att tacka er för det.

Vi har flera olika typer av fönstermarkiser. Fallarmsmarkiser, Vertikala Fönstermarkiser, Markisoletter, Triangulära Fönstermarkiser samt Korgmarkiser.

 • Maxbredd: 700cm
 • Motor/vev/band
Screenmarkis

Screenmarkis/gardin

Screenmarkiser monteras direkt utanför fönstret och väven går rak upp och ner. Fördelen med detta är att markisen bättre smälter in fasaden samtidigt som den ger ett ypperligt solskydd. Jämfört med en traditionell fönstermarkis ger screenmarkiser bättre solskydd eftersom hela fönstret täcks. Vi rekommenderar styrning med motor.

Screengardiner är en smart lösning för att bibehålla utsikten samtidigt som man får ett väldigt effektivt solskydd. Screengardiner fungerar så att de löper i 2 stycken vajerlinor utmed fönstret. På grund av detta blir gardinen stadig och klarar av starka vindar.

 • Maxbredd: 600cm
 • Motor/vev/band
Takmarkis

Takmarkiser

Takmarkiser är helt enkelt markiser som sitter på tak. Om du till exempel har ett inglasat uterum som blir alldeles för varmt i solen så är en takmarkis lösningen för dig.

Här har vi samlat samtliga takmarkismodeller i vårt sortiment, samtliga modeller håller väldigt hög kvalité i enlighet med våra krav.

 • Minsta bredd: 150cm
 • Maxbredd: 700/1400cm
 • Motor
C4sun solsegel

Solsegel

C4Sun är en av våra leverantörer av högklassiga solskydd. C4Sun är särskilt duktiga på högklassiga solsegel med de bästa materialen och mängder av tillval, välj bland massor av olika färger på solseglet, färger på pelarna och även utförandet av pelarna. 

Modellen Square4Sun

Ett lyxigt solsegel med stort fokus på läcker design. Skyddar mot både solen och regnet och har en maximal storlek på cirka 680x680 cm. Pelarna går att få efter just dina önskemål. 

Höj och sänkbara glasräcken

Vi är stolta återförsäljare av Svalsons höj och sänkbara räcken "CIT I LÄ" som är ett perfekt komplement till en markis, en terass eller ett uterum. Oavsett om du är privatperson eller företag är denna produkt anpassningsbar. 

Kontakta oss gärna för en offert eller vid frågor & funderingar.

Svalson Höj sänkbar glas
Höj och sänkbara glas från svalson
Balkongmarkis

Balkongmarkis B260

Balkongmarkiser används på balkonger där man har ett tak så att man kan spänna upp benställning mellan tak och golv.

Balkongmarkisen kan regleras på många olika sätt, det rekommenderade för enklaste och bekvämaste användning är motor men man kan även ha band, band med vevbox eller vev. 
Motorn styrs via fjärrkontroll och går att komplettera med sol & vindvakt. 

B260 fungerar utmärkt på nästan alla olika balkonger. 
Den ger ett utmärkt skydd mot solen så att tiden på balkongen blir ännu mer njutbar. Vävarna som finns att välja till är av bästa kvalitet i spinnfärgad akryl och finns i många olika kulörer och mönster för att den ska passa just dina önskemål.

 • Maxbredd: 450cm
 • Motor/vev/band
MX 790 vindskydd

Vindskydd

Vi erbjuder vindskydd i hög kvalitet som låter dig njuta ännu mer av uteplatsen. Våra vindskydd tillverkas av ledande leverantörer av vindskydd. Genom att låta er skräddarsy era vindskydd säkerställer vi att lösningen blir perfekt för just er uteplats, välj bland en mängd olika profilfärger och glastyper för att få det absolut bästa vindskyddet.

Våra vindskydd är tillverkade av högkvalitativa material och som alltid ger vi fem års garanti på produkten. 

 • Maxmått: 250 x 450 cm
 • Handdtag/motor

Leverantörer

Vi eftersträvar alltid högsta kvalitet inom markisbranschen. Därför samarbetar vi med leverantörer som vi litar på och som vi vet levererar det bästa på marknaden.