Markisvävar

Design på dina villkor

Att välja väv till er markis kan vara svårt, för att underlätta har vi samlat alla olika markisvävar som går att välja bland. Bilderna på vävarna är väldigt bra men observera att de inte ser exakt likadana ut på bild som i verkligheten. Därför har vi även samtliga vävar i vårt showroom - så att ni kan se hur de ser ut i verkliga livet.
Funktion

Samtliga vävar är smuts och vattenavstötande samtidigt som de ger ett högt UV-skydd. Tänk på att ljusare vävar generellt sett släpper igenom betydligt mer ljus än vad mörkare vävar gör.

Leverantörer

Vi arbetar med marknadsledande leverantörer som Dickson, Sandatex, Sattler och markilux.

Beställ hem

Många av våra leverantörer skickar hem prover till dig vid förfrågan. 

Vävar till markiser från markilux

Vävarna till dessa markiser kommer från tyska textilföretaget Swela, som ni kan läsa mer om via denna länk. Det finns flera olika typer av vävar till dessa markiser:

  • Sunvas: en väv med strålande lyskraft, hög färgbriljans, hög ljusäkthet, högsta UV-skydd (UPF 50+), smutstålig, permanent vattenavvisande samt formbeständig och slitfast. 

  • Sunsilk: en väv som med sin nanoyta är ytterst smutstålig och dessutom självrengörande vid regn. Strålande lyskraft, hög färgbriljans, har högsta UV-skydd och är silkeslent glänsande. 

  • VuScreen: väven till din screenmarkis. Skyddar mot ljusreflektion och spegling, strålande lyskraft, UV-skydd, smuts och vattentåligt, formbeständigt och slitfast.

Vävar till markiser från StyRa

Vävarna till dessa markiser kommer från Sandatex och Dickson. 


Sandatex: Tillverkade i Italien enligt högsta kvalitetsstandard och är Ökotext 100-klassisificerade. Från Sandatex kan ni även beställa hem tygprover. 

Dickson: Garanterar ett förstklassigt och varaktigt skydd mot UV-strålning, värme, ljus och dåliga väderförhållanden. Vattenavstötande, smutstålig och tillverkad helt i akryl. 

Sattler Markisväv

Lumera markisväv från Sattler ger upp till 50% bättre smutsavvisning än markisväv tillverkad av spunnen akrylfiber och är mycket stark och slittålig. Sattler är ett Österrikiskt familjeföretag som är verksamt över hela världen.

Vävar till invändiga solskydd

För att se hur vävarna till de invändiga solskydden ser ut kan ni beställa hem prover hos StyRa.