Fönstermarkiser

Fönstermarkiser är bra på väldigt många sätt. De är snygga, en fönstermarkis ger huset ett stort estetiskt lyft och ni kan välja bland hundratals olika vävar och flera olika stativfärger för att få den perfekta kombination till just ert hus. Alla våra fönstermarkiser produceras efter era mått och era val. 


En annan fördel är att huset inte blir lika uppvärmt under de hetaste sommardagarna. Med fönstermarkiser kan man uppnå en avskärmningsfaktor på 50-95% vilket gör att inomhusklimatet blir mycket bättre. Ett effektivt solskydd bidrar med att sänka energiförbrukningen eftersom kylanläggningen inte behöver arbeta lika hårt, både plånboken och miljön kommer att tacka er för det.

Vi har flera olika typer av fönstermarkiser. Fallarmsmarkiser, Vertikala Fönstermarkiser, Markisoletter, Triangulära Fönstermarkiser samt Korgmarkiser. Längre ner på sidan finns information om skillnaderna mellan dessa typer och även information om alla produkter. Klicka på de olika produktbilderna för att få mer information om dem. 
Tveka inte att höra av er med eventuella frågor och funderingar!

Fallarmsmarkiser

Fallarmsmarkiser är som namnet antyder markiser där armarna faller när markisen fälls ut och in. Det är en klassisk fönstermarkismodell som ofta styrs med markisband eller med motor & kontroll. Dessa markiser skapar bra solavskärmning samtidigt som man även kan se ut genom fönstret. 

markilux 730 En kompakt & diskret fallarmsmarkis
F420 Fallarmsmarkis En kraftig, modern och snygg markis
F320 Fallarmsmarkis En modern, kompakt & stilren markis
 
F450 Fallarmsmarkis En kraftig markis, bra till blåsiga platser
F520 Fallarmsmarkis En stabil markis, bäst till stora fönster
F220 Fallarmsmarkis En enklare fallarmsmarkis utan kassett

Vertikala Fönstermarkiser

Vertikala fönstermarkiser är markiser som fästs direkt utanför fönstret där väven går rakt upp och ner. Fördelen med detta är att markisen bättre smälter in i fasaden samtidigt som den ger ypperligt solskydd. Rekommenderad styrning för dessa produkter är med motor. 

Markilux 620 Tracfix Stabil och snygg fönstermarkis
markilux 625 Tracfix, för stora ytor
 
markilux 710 En klassiker i enkel design
markilux 776/876 Modern & smidig design
 
Screenmarkis S620 En stabil markis med smidig design
Screenmarkis S720 Perfekt för större fönster
Screenmarkis StyRa Zip Z360/Z460/Z560 Perfekt för vindutsatta lägen

Markisolett

Markisoletter är en blandning av en vertikalmarkis och fallarmsmarkis. Optimalt för byggnader med höga fönster, produkten går först rakt ner för att sen vid önskat läge falla ut som en fallarmsmarkis vilket ger maximal solavskärmning. Denna modell säljs nästan uteslutande med motor men går att få med vev vid behov. 

markilux 740 Gaskolvsarmar ger optimal vävspänning
M740 Markisolett Lämpar sig väl till höga fönster

Triangulära Fönstermarkiser

Triangulära fönstermarkiser till dina triangulära fönster. Denna produkt kan placeras på insidan eller utsidan, vertikalt, horisontellt eller med en viss vinkel. För optimal upplevelse rekommenderas motor med kontroll samt sol & vindsensor som upptäcker förändringar i vädret och reagerar automatiskt.

markilux 893 Specialanpassas efter dina fönster

Korgmarkiser

Korgmarkiser är vackra markiser som även skyddar mot sol från sidorna. Passar bäst till butiker & restauranger.

Korgmarkis K200 En klassisk markismodell

Vill du ha mer information, en offert eller har du några frågor? Hör av dig!