Terrassmarkiser

En terrassmarkis är bland det bästa ni kan ha till uteplatsen. Den bildar ett väldigt effektivt solskydd som låter er njuta ännu mer av den korta sommaren, och när det duggregnar fungerar markisen även som ett effektivt regnskydd. För att maximera njutningen ytterligare kan ni även beställa värmare som monteras på markisen, med hjälp av det kan ni umgås och ha trevligt på uteplatsen ända in i småtimmarna. 
Det finns även mycket annat att ha till markisen, motor & kontroll, sol & vindsensor, vibrationssensor och mycket mer. 

Vi har tre olika typer av terrassmarkiser; helkassettmarkiser, halvkassettmarkiser och öppna markiser. Ni kan läsa mer om skillnaderna och se de olika produkterna längre ner på sidan. 

Tveka inte att höra av er med eventuella frågor!

Helkassettmarkiser innebär att hela markisväven och båda vikarmarna hamnar inuti kassetten vid infällt läge. Alltså skyddas hela markisen när den inte används. Detta innebär att markisen får en betydligt längre livslängd.
Här nedanför ser du några utvalda modeller. Om du vill se fler helkassettmarkiser klickar du på "se alla helkassettmarkiser"

markilux MX-3 Helkassettmarkis med snygg design och stora möjligheter
markilux MX-1 En värstingmarkis med många olika belysningsmöjligheter
STOBAG Jumbo En markis för stora ytor
 
markilux 990 En nätt markis, perfekt till små uteplatser
markilux 6000 En stabil markis som klarar svåra vindar

Halvkassettmarkiser innebär att ovansidan av markisen skyddas i infällt läge, markiskassetten är öppen undertill. Resultatet av detta blir att smuts och vatten kan komma in i markisen underifrån men man får samtidigt en nättare och mer klassisk produkt.

markilux 1600 En läcker markis för stora ytor
markilux 1650 En stor markis med halogenbelysning

En öppen markis innebär att det inte finns någon kassett som skyddar väven och armarna, resultatet av detta blir att de öppna markiserna är nättare och tar mindre plats. Dessa modeller passar bäst där fasadens tak kan ge skydd

markilux 1700 En klassisk, elegant & vacker markis
markilux 1300 En klassisk markis med stora mått
 
markilux 930 swing En nätt & elegant markis
T420 terrassmarkis En stabil & snygg markis
T220 terrassmarkis En enkel markis

Stretchmarkiser

Strechmarkiser är markiser där vikarmarna överlappar varandra vilket låter en få en markis med längre utfall än bredd. 

markilux 1600 Stretch Halvkassettmarkis
markilux 1700 Stretch Öppen markis
markilux 1710 Stretch Helkassettmarkis
Terrassmarkis T450 Crossover Öppen markis

Sidomarkis mx790 skyddar från lågt-liggande sol, vind och nyfikna blickar. Det är en vertikalmarkis som sitter i en smal, kompakt kassett mot väggen. För att ta ut den drar man helt enkelt i handtaget och krokar sedan fast den vid en stolpe eller en markilux mobilfix.


Det är en smart lösning för att skapa avskild yta på uteplatsen, kombinerat med en terrassmarkis eller pergolamarkis blir det som ett uterum.Vill du ha mer information, en offert eller finns det något annat vi kan hjälpa med? Hör av dig!