Fristående markiser

Fristående markiser är större solskyddslösningar som går att montera utan anslutning till fasad. Detta låter dig skapa en plats i trädgården med solskydd, värmare & belysning utan att behöva ansöka om bygglov. Alla dessa modeller finns att se i vårt showroom. 


Markilux Markant är en rejäl fristående markis med många tillval som låter dig skapa ett uterum precis där du vill. Maximal storlek 600x600 cm. Mycket tålig och kraftig konstruktion som tål nästan allt.
Välj bland många olika tillval, som infravärmare, sidoväggar, smart styrning och en massa olika färger för att skapa din helt egna solskyddslösning.


En robust fristående markis med häftig design. Många tillval och smarta funktioner säkerställer en perfekt produkt till ditt hem.
Aluminiumlamellerna i taket går att komplettera med ett snösmältningssystem som låter dig använda Med Varia året om!


StyRa Terrassmarkis DUO har stora möjligheter. Det är en helt fristående konstruktion som kan ställas över sandlådan, altanen, restaurangen eller varför inte över din pool.


Markilux Planet är en oerhört häftig solskyddslösning. Stolpen, som man fäster med betong i marken, är smidig och nätt men samtidigt fantastiskt stark. Längst upp på stolpen sitter en lång aluminiumplatta som valfri markis fästs i, du kan alltså välja bland alla våra markismodeller för att skräddarsy din alldeles egna, unika solskyddslösning. 
Markilux Planet går även att få med 335° vridning som låter dig styra solskyddet efter behov.


Markilux Syncra består av 2 stycken kraftiga aluminiumben förenade med en kraftig aluminiumribba. På var sida av ribban kan du fästa valfri markis för att skapa ett stort, unikt och effektivt solskydd. Denna modell kan till exempel kombineras med en Markilux Pergola för att skapa en fristående pergolamarkis.

Går även att få med markfästen ovan jord, som gör att du slipper ordna med betongfundament.

Markilux Construct är ett modulärt ramsystem där du själv bestämmer utförande och design. Systemet består av stolpar och förbindelser som kan kombineras till vilken area och storlek du vill. 

Ramsystemet kombineras sedan med markiser från Markilux för att skapa ett helt unikt solskydd.

STOBAG Bavona Hardtop


Stobag Bavona Hardtop TP6500 är en elegant och stabil fristående solskyddslösning som kan anpassas för att passa just dina behov. Tillvalen till denna produkt är många, bland annat inglasning, sidomarkiser och belysning kan väljas till.


Dessa solsegel ger dig möjligheten att skapa unika och effektiva solskyddslösningar som är helt anpassade efter just dina behov. 
Solsegelväven går att välja bland flera olika varianter, UV-skydd, regntätt med mera. 
Dessa solskydd har utvecklats och testats i Australiens tuffaste klimat och väderförhållanden. Dessa solsegel är de absolut bästa på marknaden. 
Solsegel lämpar sig bra överallt, oavsett om det är privat bruk, företagsbruk, till uteplatsen eller till restaurangen. Möjligheterna är oändliga. 


Sidomarkis mx790 skyddar från lågt-liggande sol, vind och nyfikna blickar. Det är en vertikalmarkis som sitter i en smal, kompakt kassett mot väggen. För att ta ut den drar man helt enkelt i handtaget och krokar sedan fast den vid en stolpe eller en markilux mobilfix.


Det är en smart lösning för att skapa avskild yta på uteplatsen, kombinerat med en terrassmarkis eller pergolamarkis blir det som ett uterum.


Vill du ha mer information, en offert eller har du några frågor? Hör av dig!