Markilux 1710/1710 Stretch

Markilux 1710 är en av våra mest populära markiser och har på grund av sin vackra och smarta design blivit tilldelad red dot design award och även blivit nominerad till German Design Award 2014.

Till skillnad från andra markiser så skiljer det endast 10 centimeter mellan bredden på markisväven och bredden på kasetten. Det är alltså en kompakt och bra markis. I frontprofilen finns det en integrerad regnränna som gör att vattnet rinner av på sidan av markisen.

Markilux 1710 har en stark konstruktion och vid infällt läge är hela väven skyddad, samtidigt är det en nätt markis som aldrig tar mer plats än nödvändigt.


Vikarmsteknik


Vävar


1710 StretchMarkilux 1710 använder så kallade Bionic Tendon för att fälla ut markisen. Denna teknik ger optimal kraftöverföring till frontprofilen och är mer eller mindre ljudlös.Vävmönster från markilux egna kollektion, välj mellan hundratals vävar och hitta det som passar just dig och din fasad. Även en borttagbar volang ingår.Markilux 1710 finns även tillgänglig i en Stretch-variant, där är det möjligt att ha längre utfall än markisens bredd. Lämpar sig perfekt för till exempel smala uteplatser eller balkonger.