Luxaflex Plisségardin

Luxaflex Plisségardin är möjligheternas gardin som med sina strama linjer och mjuka vävar ger fönstret karaktär på ett vackert sätt. Den

Luxaflex Plisségardiner detaljerade teknisk information.


Modeller

Frihängande

En frihängande plisségardin lämpar sig för lodräta fönster, oavsett vilken form fönstret har. Skråfönster och trekantsfönster är därför inga problem för en plisségardin.

 

Uppspänd

En uppspänd plisségardin hålls på plats med hjälp av snöre eller vajrar och är därför optimal till vippfönster och dörrar. Men inte bara det. En uppspänd plisségardin fungerar i stort sett till alla fönstertyper, till och med ett vågrätt takfönster.

 

20 mm
Luxaflex Plisségardin finns i två olika plissébredder och den minsta, 20 mm, passar små till stora fönster.

 

32 mm
För en mer robust look ska du välja plissébredden på 32 mm, som passar medelstora till stora fönster. Samtliga vävar i 32 mm finns också som 20 mm.


Vävar

Samtliga vävar ur kollektionen finns att se på i vårt showroom på Vendelsövägen 17 i Tyresö utanför Stockholm. 

 

Transparent
En transparent väv är ett bra val när du både vill ha mycket ljus i rummet och samtidigt behålla utsikten. En utmärkt kombination är det som kallas för dag och nattgardin. Det betyder två vävar i samma gardin; transparent om dagen och mörkläggande eller tät väv till kvällen.

 

Halvtransparent
Med en halvtransparent väv får du lagom mycket ljus in i rummet. Du är också rimligt skyddad för insyn och i de flesta fall ser man inte annat än silhuetter genom väven.

 

Tät
Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte att kunna se in. Om insynsskydd väger tyngre än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja.

 

Mörkläggande
En mörkläggande väv är ett utmärkt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus, eller ljuset från gatlyktor. Med en mörkläggande väv undviker du att bli väckt av solens strålar.

 

Färgskala
Luxaflex Plisségardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgat och mönstrat, släta och strukturerade vävar, jordnära och färgsprakande kulörer - en färg för varje smak helt enkelt.

 

Vävar
Alla vävar i kollektionen, oavsett transparens, färg, struktur och mönster, har en plissébredd på 20 mm. En del av dessa vävar finns nu också i 32 mm plissébredd.

 

Topar Plus
En vävbehandling som både reflekterar sol och värme och därmed ger en skönare inomhustemperatur, samtidigt som den är fukt- och smutsavvisande.

 

Dust Block
En vävbehandling på båda sidor av väven som gör den mer smutsavvisande samt att den står emot vatten och oljebaserade vätskor bättre.
Dust Block hjälper alltså till att hålla väven vacker längre.