Lamellgardiner

Lamellgardiner kombinerar funktionellt solskydd med dekoration och ger de stora fönsterpartierna, som vi idag ser i många moderna hem, en härlig textilkänsla. Ljusinsläppet reglerar du genom att vrida de lodräta lamellerna så att bara önskat ljus släpps in.
Lamellgardinen kan självklart måttbeställas efter dina fönster, det finns även hundratals vävar att välja ibland, så du kan vara säker på att du hittar något som passar just dina fönster.

Just dessa modeller kommer från svenska Luxaflex.

Luxaflex Lamellgardin detaljerad teknisk information


Modeller

63 mm

Luxaflex lamellgardiner finns i fyra lamellbredder. 63 mm lamellbredd är den minsta och passar bäst till små fönster. 

 

89 mm

Lameller med 89 mm bredd är de vanligaste och passar bra till alla fönsterstorlekar, stora som små. 

 

127 mm

Denna lamellbredd passar utmärkt till större glaspartier och ger rummet en härlig textilkänsla.

 

250 mm

Den största lamellgardinen med extra breda lameller på 250 mm som passar bäst i fönsterpartier med extra tilltagen bredd och höjd. 

 

Frihängande

En frihängade lamellgardin lämpar sig bäst för lodräta fönster. Fönstret får gärna vara ett snedfönster, välvt eller konvext fönster.

 

Uppspänd

En fjäderspänd lamellgardin hålls på  plats med hjälp av två parallella skenor och fungerar både till lutande och vågräta fönster.

 

KD Solskydd Lamellgardin

Lamellgardiner passar bäst när du har stora glasytor som ska täckas med invändigt solskydd. Denna lamellgardin manövreras enklast med hjälp av dragstång där du då reglerar läget genom att du drar i stången. Går även att motoriseras.


Färger & Material

Luxaflex Lamellgardiner finns i ljusa och mörka toner, enfärgade och mönstrade, jordnära och färgsprakande kulörer - en färg för varje smak helt enkelt. Dessutom väljer du om skenan ska vara vit, svart eller aluminium.

I vårt showroom på Vendelsövägen 17 i Tyresö utanför Stockholm visar vi olika modeller och samtliga vävar ur lamellgardinskollektionen.