Hissgardiner

Hissgardiner är en exklusiv gardin för dig som älskar små vackra detaljer. Extra lyxig blir den om du väljer fodrad gardin som ger tyngd och substans till helhetsintrycket. Om du dessutom väljer en tät väv fungerar den utmärkt som mörkläggningsgardin.

Just dessa modeller kommer från svenska Luxaflex.


I vårt showroom i Tyresö kan ni se hur hissgardinen fungerar och även bläddra i den stora vävkollektionen. 

Luxaflex Hissgardin detaljerad teknisk information


Inspirationsbilder


Modeller

Ballina Front

Ballina Front har insydda kanaler med aluminiumlattor på framsidan av gardinen, in mot rummet. Detta gör att Ballina front passar bra med mönstrade vävar eftersom kanalen framtill inte bryter mönsterbilden.

 

Ballina Back

Ballina Back har lattorna insydda på baksidan av gardinen, alltså mot fönstret. Det innebär att sömmen inte syns inifrån och Ballin Back passar därför bra till enfärgade vävar.
Detta är den mest populära modellen. 


 

Segmenta

En stilren hissgardinsmodell med aluminiumlattor där tyget hissas upp och ner segment. Detta gör tygpaketet högre och plattare - optimalt i höga fönster.

 

Fodrad

Hissgardinen kan fodras på baksidan, det innebär att ytterligare en väv sys till baksidan av hissgardinen. Du kan välja mellan två olika modeller: Linea de Luxe eller Segmenta de Luxe. Fodret finns att gå i olika färger, i antingen tät eller helt mörkläggande väv. Det mörkläggande fodret är speciellt lämpat till sovrum medan de täta ger mönstrade hissgardiner ett enfärgat och lugnare uttryck utåt. 


Färger & Material

Transparent

En transparent väv är ett perfekt val när du både vill ha mycket ljus i rummet och samtidigt behålla utsikten. En transparent väv skärmar inte av insynen helt och hållet, därför passar den inte optimalt när solskyddet även ska ge skydd mot insyn. 

En transparent väv är inte att rekommendera till fönster med söderläge, där solen är som starkast när det skiner in i rummet.

 

Tät

Väljer du en tät väv kommer förbipasserande inte kunna se in och i de flesta fall kan man inte ana silhuetter eller skuggor genom väven. Om insynsskydd är viktigare än utsikt är det alltså den täta väven du ska välja. 

Dessutom är det ett utmärkt val till rum med TV- eller dataskärm.

 

Mörkläggande

En fördunklande väv är ett perfekt val i sov- och barnrum där du vill stänga ute solljus eller gatulyktor. Tack vare den mörkläggande väven kan du sova längre och slipper bli väckt av morgonens starka solstrålar.

 

Matchande Gardinlängder

Vävarna i hissgardinskollektionen passar utmärkt för sömnad av gardinlängder. I kollektionen finns ett brett urval enfärgade vävar i olika transparens som enkelt och smakfullt kan kombineras med de övriga vävarna.

I vårt showroom på Vendelsövägen 17 i Tyresö utanför Stockholm kan ni utforska de olika tillgängliga vävarna. 


Betjäningsalternativ

Din hissgardin från Luxaflex kan betjänas på tre olika sätt: ändlös kedja i vit plast eller metall, lindrag i vitt, grått eller beige samt motorbetjäning som är extra bekvämt men också bäst lämpat om fönstret är svårplacerat.


Har du några frågor, funderingar eller vill du ha en offert? Hör av dig!